• RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

En Cok Gösterilenler

Pro Evolution Soccer 2013 (PES 2013)
Grand Theft Auto IV (GTA 4)
Call Of Duty Black Ops 2

En Cok Gösterilenler

Yeni Eklenen Oyunlar

Pes 2013

Pes 2013 futbol oyunu çok kaliteli ve gerçekci. Diğerlerine göre daha kolay ve daha fazla hareket eklendi

Assassin's Creed 4 Black Flag

Diğer sürümlerine göre çok daha iyi ve çok daha güzel çok daha fazla hareket ve görüntü kalitesii var ...

Call Of Duty Black Ops 2010.

Call Of Duty Black Ops 2010 Call of duty'nin diğer sürümlerine göre daha iyidir ve daha fazla hareket vardır ...

Call Of Duty Black Ops 2

Call Of Duty Black Ops 2 görüntü kalitesi ve hareketleri silah kaliteleri mükemmel seviyededir ...

Assasin's Creed 3

Asssasin's Creed 3 Gerçekten Mükemmel Ve görüntü kalitesi mütiş olan bi oyun sizi teğmin ederim ki çok zevk alıcaksınız oynarken. Çünkü çok fazla hareket var ve hepsini siz kontrol ediyorsunuz o ayrı bir zevk veriyor %100 çalışıyor ...



                                      Vietcong 1                            

    


İşlemci: PIII 700MHz veya eşdeğeri
RAM: 256 MB
Ekran Kartı: 32 MB
HDD: 1800 MB
Oyun 2 cd olarak geliyor ve yüklemesi de sorun değil. Harici bir setup ekranından ayarları yapıyorsunuz. Oyunun menülerinde de değiştirmeniz gereken tuş ve hassasiyet ayarları olabilir. Oyuna girmeden bunlara göz atmanızda yarar var. Oyunda birçok mod var ama ilk başta hepsi kapalı durumda. Sadece QuickFight bölümünde bir bölüm açık. Diğer tekli görev modunda henüz bölüm seçemiyorsunuz. Buradaki bölümler, asıl oyunda ilerledikçe açılıyor. Oyun esnasında gördüğünüz silahlar hemen unlock oluyor ve tekli görev modunda seçilebilir silah olarak ekleniyor. Bu tekli görevler, daha önce dolaştığınız haritalarda geçen birebir sıcak savaşlardan oluşmakta. O kadar da eğlencel değil, multiplayer olması işleri değiştirir tabi.Ana görevlere gelmeden önce 4 bölümden oluşan eğitim bölümlerini oynamanız yararınıza olacaktır. Çünkü hem eğlenceli hem de bir asker nasıl eğitilir onu öğreniyorsunuz. Yüzbaşı da sağolsun bizi aşağılamaktan dersleri anlatamıyor. İlk alıştırma bölümünde çeşitli engeller aşıyorsunuz, bir sonrakinde atış talimi yapıyorsunuz, ardından bomba ve en sonunda da hepsini birden yapıyorsunuz. Oldukça eğlenceli ve zor alıştırma görevleri bunlar, özellikle de haritadan hedef belirleme işlemi.
http://image.gamespotcdn.net/gamespot/images/2004/screen0/561850_20040223_790screen001.jpg
Genel kontroller oldukça kolay. Ekstra bir tuş falan yok. Bildiğimiz kontroller. Bazı tuşlar değişik ise de, kendinize göre kullanışlı hale getirebilirsiniz. Oyunda bir emir menünüz var. Burada askerleri tek tek seçerek de emir verebiliyorsunuz toplu halde de. Takip etme, bekleme, eğilme, kalkma, ateş serbest, ateş kes, geri çekil, saklan.. gibi emirler var. Bunlar olayların gidişatına göre değişmekteler. Bazen sıkı çatışmalarda askerleriniz ölebiliyor, size birşey olmasa bile görev sona eriyor. Bu nedenle, böyle durumlarda askerlerin geri çekilmesini ve güvenli bir yerde saklanmalarını sağlayabilirsiniz.
Oyundaki yeni eviniz üssünüz. Size bir oda veriliyor ve tüm işlemleri de orada yapıyorsunuz. İlk başta üste istediğiniz gibi dolaşabiliyorsunuz ki bu orayı öğrenmeniz için bir seferliğine yapılmış birşey. Çünkü bir sonraki serbest dolaşmanızda saldırıya uğrayacaksınız. Bu üssü iyi öğrenmenizde fayda var çünkü asıl oyunda haritada nerede olduğunuzu gösterirken burada göstermiyor. Çeşitli binalardan oluşan ana merkezde, barakalar, atış talimi binaları, görevlerinizin verildiği ana bina var. Komutan genelde burada oluyor.
Asıl iş sizin odanızda geçiyor. Her görevi bitirdiğinizde o odaya gidiyorsunuz. Burada etkileşime girebileceğiniz bir dolu cisim var. Günlüğünüzde o zamana kadar olan bitenin özetini okuyup resimlerini görebilyorsunuz. Hatta öldürdüğünüz düşman üzerinden çıkan bazı şeyleri de yapıştırıyorsunuz. Kayıt defterinde başarılarınızı, atış yüzdenizi falan görebiliyorsunuz. Radyoyu açıp kapatabiliyorsunuz. En önemlisi, görev kağıtlarını okuyup göreve başlayabiliyorsunuz. Göreve başlamadan önce de kapıya yönelirseniz, dışarı çıkmadan direk silah deposuna ışınlanıyorsunuz. Burada göreve başlamadan önce silahları deneyip seçebiliyorsunuz. Slahlar ilk başta oldukça az olmasına rağmen, sonradan bayağı bir artıyor.
Oldukça hoş silahlar var Amerikalılar için. Tabancalar arasında M1911A1, Revolver 38, Smith & Wesson Model 39 var. Hepsi birbirinden kullanışlı tabancalar. Tüfek olarak M1 Carabine, Sniper dürbünlü M1 Garand, Winchester 70, USM3 Grease Gun, Thomson M1, Remington 870, M-16, M60 ve M79 Grenade Launcher var. Bu silahları güçsüzden güçlüye doğru yazdım. Büyük ihtimalle oyunda favori bir silahınız olacak ve hep onu kullanacaksınız ama hepsini bir kez denemenizi isterim. Silah özellikleri gerçeklerinin aynısı. Sesleri ve görüntüleri de aynı şekilde. Karşı tarafa verdikleri hasar değişmekte, ateş etme güçlüğü, sekme etkileri de gerçeğe yakın yapılmış.
Vietnam silahları da USA”dekilerden pek aşağı kalmıyor yani. Tabancaları arasında, Tokarev TT ve Makarov var. Özellikle Makarov, kullanışlı ve hızlı bir silah. Tüfekler ise, PPS-41 İspanya, PPS-43, Mosin-Nagant, SKS-Simonov, Twin Barrel Shotgun, AK47, SVD Dragunov, RPD-Degtarev. Bu kısımda ağır tahrip veren silahlar yok ama aynı klasmanda olan silahlar, Vietnamda daha kullanışlı gibiler. Bunu hissedemiyorsunuz aslında ama öyle olduğunu biryerlerden biliyorsunuz. AK47 ve SVD (Snaiperskaya Vintovka Dragunova) tüfekleri oldukça sağlam tüfekler. Tavsiye ederim.
http://image.gamespotcdn.net/gamespot/images/2004/screen0/561850_20040223_790screen002.jpg
Görevler genellikle kurtarma ve saldırı görevleri oluyor. Süprizler de oldukça fazla. Göreve hiç yanlız katılmıyorsunuz. Çok nadir bazı ufak tefek yerlere tek başınıza gitmek zorunda kalıyorsunuz. Her askerinizin kendine has özellikleri var. Hepsinin fikrini alabiliyorsunuz ama Pointman denen adam herşeyi biliyor. Zaten kendisi de oranın yerlisi ama bir gün birşeye kafası kızmış ve gelmiş orduya katılmış. O yüzden başınız sıkışınca, iz sürmek falan gerektiğinde bu adamla konuşun. Medic sizi iyileştiriyor, telsizle konuşmak için de Radioman emrinize amade. Bazen erkanda telsiz simgesi görünüyor, bu da komutana rapor vermek zorunda olduğunuzu gösteriyor. Bunu sık sık yapmak zorunda kalıyorsunuz ki zaten yeni görevleri de bu yolla alıyorsunuz.
Genelde bölümler sessiz sakin ilerlemekle geçiyor. Orman çok karışık olduğundan 10 metre ilerideki düşmanı seçmek bile zor olabiliyor. Öte yandan bir de birisini öldürmek zor olduğundan, oyun iyice zorlaşıyor. Birini öldürmek için kafadan tek atışla halledebiliyorsunuz ama bu pek kolay olmuyor. Sağ mouse tuşu ile hedef alıyorsunuz ama corsshair kaybolduğundan, gerçek ateş etme tekniğiyle nişan almak gerekiyor. Bu da alışana kadar saçma atışlar anlamına geliyor. Alışsanız bile çoğu zaman kaçırabilyorsunuz. Her attığınız hedefi vurmuyor, silah fena halde sekiyor ateş ederken. Aynen gerçek hayatta olması gerektiği gibi.
Ormanda bulunan tehlikeler bitmek bilmiyor. VC”ler heryere tuzak yerleştirmişler bir de heryeri kazmışlar. Oyunda bir tünel sistemi bölümü var ki çıldırmamak elde değil. 3 veya 4. bölüm olması lazım. 1:58 gibi bir sürede bitirdim. Ama acaip de eğlenceliydi. Etraftaki tuzakları temizlemeniz gereken bir bölüm de var. Hatta esir alınan bir askeri, çaktırmadan onca VC arasına girip kurtarma görevi var ki, bu aslında kısa yollu bir intahar görevi. Oyunda hiç sıkılmıyorsunuz. Görevler çok uzun, çok detaylı ve çok eğlenceli. Çeşitli süprizlerle de karşılaşıyorsunuz. Mesela sizi tank yoketmeye yolluyorlar ama siz bir bakıyorsunuz yoketmeniz gereken tanklar eski Fransız”lara ait tanklar. Çoktan paslanmışlar bile. Ama yine de etrafı araştırmanız gerekiyor. O esnada çeşitli olaylar gelişiyor zaten, atmosfer asla düşmüyor.
Oynayış şeklinize göre oyun çok zor veya çok kolay olabiliyor. Oyun size deliler gibi koşup etrafınızdakileri öldürmenize izin vermiyor. Yavaş yavaş yürüyüp çevreyi kollamanız gerekiyor. Hızlı gittiğiniz zaman ya bir tuzağa düşüyorsunuz ya da el bombasını kafaya yiyorsunuz. Düşman da oldukça zeki, her zaman saklanıyor ve ölmek üzere olduğunu anladığında koşa koşa kaçıyor. Düşman yapay zekası oldukça iyi. Hepsinin de akıllı davranmaması hoşuma gitti, salak gibi durup 5 askeri öldürmeye çalışan VC de gördüm :) Genelde yapay zeka iyi, peşinizde gelen askerler verilen emirlere uyuyor. Ama dar alanlarda, özellikle tünellerde asla askerleri de yanınıza almayın. Bölüme baştan başlamak zorunda kalırsınız. Çünkü yapay zeka tünelde ilerlemek için programlanmamış. Zaten tünelde zorunlu ilerleme durumlarında, AI askerler kayboluveriyorlar ve tünelin diğer ucundan çıkıyorlar. İyi numara!
Grafik olarak oyun gerçekten fena halde detaylı ve kaliteli. Karakterler pek öyle iyi görünmeseler de asıl olay mekan grafiklerinde yatıyor. Bizim karakterin suratı iğrenç görünmekte. Bu kadar psikopat ve dişlek bir karakter görmedim ben hayatımda. Başrol karakteri olmaktan uzak tipler. Ama karakterlerin tipleri kendi kişiliklerine ve yaptıkları işe uygun görünüyor. Bomba uzmanı her işe atlayan, iri bir adamken telsici ufak tefek ve korkak bir adam. Diğerleri onunla hep dalga geçiyor. Askerler iyi çizilmiş olmalarına rağmen fazla detaylı değiller. Üzerlerindeki eşyalar da sadece resim, ama çok da kötü durmuyor. Operation Flashpoint”dekine benziyor ama biraz daha iyi. Silah grafikleri ise oyunun en iyi kısımlarından. Çok silah var ve aynen oyuna geçirilmişler. Bir silahı en ince detayına kadar görebiliyorsunuz. Üzerlerindeki yazıları bile.. Atış modu değiştirdiğiniz zaman, adam gerçekten de ilgili tuşa basıyor.
Etrafa baktığınız zaman uçsuz bucaksız ormanlar göreceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Ormanlar çok karışık, heryer ağaçlarla, kocaman çalılar ve yapraklarla dolu ama etraf hiç de uçsuz bucaksız değil. Hatta labirent gibi denebilir. Grafik kalitesi hariç, Line of Sight: Vietnam”daki orman daha gerçekçiydi. Bu oyundaki orman grafik kalitesinin süper olmasından dolayı işi kurtarıyor ve diğerlerine fark atıyor. Gitmeniz gereken yer uçsuz bucaksız gibi ama aslında bir labirentin içinde yürüyorsunuz. Görünmez duvar bu durumda daha iyi olabilirdi ama yapımcılar gidilmemesi gereken yerleri çalılarla kapatmış. Heryer oda gibi görünmekte.
Fakat detaylarla gözünüz kamaşacak. Yapraklar sallanıyor, hem de hepsi birden değil. Bir helikopter geldiğinde tüm bitkiler gerçekçi hareket ederken, etrafı toz kaplıyor. Sular çok gerçekçi, hatta favorilerim arasında. Gökyüzü hareketsiz ama bir hayli gerçekçi. Etrafta çok çeşitli hayvanlara rastlayabiliyorsunuz ve bunları vurabiliyorsunuz. fareler, tavşanlar, kurbağalar falan.. Böyle bir oyunda grafik kalitesi çok önemli olduğundan, yapımcıların bu işin üstesinden geldiğine sevindim doğrusu.
http://image.gamespotcdn.net/gamespot/images/2003/pc/vietcong/0402/v_790screen001.jpg
Ufak detaylara da dikkat edilmiş durumda. Mesela bir duvara çok yaklaştığınız zaman silahınız içine girmiyor, asker silahı yukarı kaldırarak duvara değmemesini sağlıyor. Her zemindeki ayak sesleriniz farklı. Her yerin mermi sesi de farklı. Bıçakla gerçekçi çizikler atabiliyorsunuz. Boş yolda hızlı koşabilirken, suda aynı hızda koşamıyorsunuz. Ayrıca çalıların içinden geçerken de hızınız kesiliyor. Cephaneniz bittiğinde arkadaşlarınızdan istiyorsunuz veya uygun silah kullanan bir düşmanın cesedinden de alabiliyorsunuz. Bazı görevlerde bombalama yapmanız gerekiyor ve bunu haritanıza bakarak, yer şekillerine göre tahmini yerler belirleyerek yapıyorsunuz.
Ses olarak da oyun çok iyi işler beceriyor. Müzikler o zamanın müzikleri, solo gitar tarzında çalan müzik harika. Görevleri bitirdiğiniz zaman çalan da öyle. Genelde müziklerde ses yok, ama bazen odanızdayken çalan radyoya kulak verdiğinizde, normal DJ”lerin o zamanın hit parçalarını sunduğunu duyuyorsunuz. Ama radyo Vietnam radyosu, olsun :) Ses efektleri de oldukça iyi. Askerlere emirleri hem el hareketleriyle hem de bağırarak veriyorsunuz. Etrafta düşman varsa fısıldayarak da veriyor. Yürürken bir çalıya basarsanız çıkan çatırtı, düşmanı size yöneltebiliyor. Ama düşman çok korkak olduğu için, bu sizi tehlikeye sokmak yerine koşup düşmanı yakalamaya itiyor.
Ortamala sistemlerde bile gayet iyi çalışan bir oyun bu. Ben de hayret ettim önce ama 1600Mhz bir işlemcisi olan bir bilgisayarda Geforce MX 2 64Mb”lı bir ekran kartıyla çok iyi çalıştı. RAM de 256 idi. Bazı detaylardan tabi ki ödün vermek gerekiyordu ama böyle bir performans da beklemiyordum açıkçası. Oyundaki görevleri anlamak için, dil de bilmek gerekiyor. Haritanızda siz gösteriliyorsunuz ama asla gitmeniz gereken yer tam olarak gösterilmiyor. Telsiz emirlerine dikkat etmeniz gerekli. Bu nedenle etrafta konuşulanları anlamaya yetecek kadar dil bilmeniz lazım. Yoksa oyunu oynamak şansa kalır ve bu imkansız gibi birşey.
HİLELER:
Oyun sirasinda [é] (veya ["] veya [~]) tusu ile konsolu açin ve asagidaki kodlardan birini yazip [enter]a basin:
GIFTFROMPTERODON : Hileleri aktif hale getirir CHTHEAL : Sagligi tamamlar
CHTHEALTEAM : Tüm takimin sagligini tamamlar
CHTWEAP (#) – # numarali silahi verir (0 ile 30 arasi)
CHTAMMO : Cephaneyi tamamlar
CHTGRENADES : El bombasi verir
CHTALLQF : “Quickfight”lara erisim
CHT3PV 1 : 3rd person görüsü
CHT3PV 0 : 3rd person görüsü kapanir
SHOWFPS 1 : FPS bilgisini verir
SHOWFPS 0 : FPS bilgisini kapatir
SHOWPROF 1 : Bazi istatistikler
SHOWPROF 0 : Istatistikler kapanir
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZPu45uPoxUA
INSTALLATION / KURULUM:
Extract The RAR. Install with ISO Files (You can use UltraISO or Daemon Tools) And then Go to FIX_&_PATCHS_EropaKING.com.rar and install the PATCHES. This the order of installation of the patches:
(RAR içindeki dosyaları bir klasöre çıkarın. ISO dosyaları ile oyunu yükleyin. UltraISO veya Daemon Tools kullanabilirsiniz. Daha sora FIX_&_PATCHS_EropaKING.com.rar isimli RAR dosyası içindeki YAMAları kurarak oyunu Update edebilirsiniz. Yamaları bu sırada kurun:)
1 – Vietcong_patch_v1-01_US_only.exe
2 – Vietcong_v130.exe
3 – Vietcong_v141.exe
4 – Vietcong-v160.exe
AND FINALLY Unrar FIX/CRCK and copy to the game folder.
(VE SON OLARAK FIX/CRCK i de oyunu kurduğunuz klasöre atıp oyunu oynayın.)
DOWNLOAD:
Vietcong 1 [Full | Tek Link]
RAR PASSWORD / ŞİFRE: eropaking.com
Alternatif:
Vietcong 1 [Full | Tek Link]
RAR PASSWORD / ŞİFRE: eropaking.com

Leave a Reply